Dit zijn de 7 belangrijkste momenten waarop ondernemers een AOV afsluiten
Misschien ben je er nog niet aan toe om een (arbeidsongeschiktheidsverzekering) AOV af te sluiten. Je vindt het te duur of weet nog niet zeker of je wel blijft ondernemen.
Dat begrijpen we. Een AOV kan behoorlijk duur zijn en als je direct vastzit aan een jaarcontract, is dat ook niet ideaal. Daarom kun je bij ons in veel gevallen flink besparen op je premie en is je AOV dagelijks opzegbaar. Hoe dan ook. Dit zijn de belangrijkste momenten waarop freelancers en ondernemers zoals jij over het algemeen overwegen om een AOV af te sluiten.
1 - Wanneer ze ouder worden
Vanaf een jaartje of 30 beseffen de meeste ondernemers dat ze niet onoverwinnelijk zijn. Een kater duurt 3 dagen in plaats van 3 uur. En ze zien vaak dat hun ouders minder kunnen dan vroeger. Dit is hét moment om echt op twee benen te staan en voor jezelf en je toekomst te zorgen. Dit doe je onder andere door een AOV te regelen. Hoe jonger je bent, hoe lager je premie is. Zeker als je een lage premie voor de rest van je ondernemende leven kunt vastleggen, zoals bij Insify.
Lees ook hoe je eenvoudig op je premie kunt besparen
2 - Wanneer ze meer gaan verdienen
Waar veel ondernemers en freelancers beginnen met een bescheiden inkomen, zien ze door de jaren heen hun inkomsten stijgen. Daarmee stijgen meestal ook hun uitgaven. Dit maakt het steeds lastiger om dezelfde levensstijl te behouden als ze (tijdelijk) niet meer kunnen werken. Daarbij zien veel ondernemers en freelancers bij een hoger inkomen meer ruimte voor het betalen van een AOV-premie.
Wachten op een hoger inkomen is uiteraard wel een risico, want ook met een bescheiden inkomen kun je in de financiële problemen komen als je arbeidsongeschikt raakt. Daarbij kun je altijd je AOV-kosten in je tarieven doorberekenen.
Bij Insify heb je de mogelijkheid om je vaste lasten of je inkomen te verzekeren. Zo kun je ook nu al jezelf goed verzekeren tegen arbeidsongeschiktheid. Je weet immers nooit wanneer je per ongeluk een been breekt. Lees nu hoe jij je tarieven kunt verhogen in onze gratis whitepaper
3 - Wanneer ze een huis kopen
Een eigen huis brengt veel verantwoordelijkheid met zich mee. Denk aan de hypotheekkosten, onderhoud en belastingen die erbij komen kijken. Dit zijn blijvende vaste lasten - in ieder geval tot het huis wordt verkocht. Deze vaste lasten wil een ondernemer altijd kunnen blijven betalen.
Om die reden schaffen veel ondernemers op dit moment een AOV aan. Zo hebben ze meer zekerheid dat ze hun huis niet kwijtraken in geval van arbeidsongeschiktheid. Er is nog een reden voor: als je een huis hebt, heb je mogelijk overwaarde (eigen vermogen), waardoor je niet meer in aanmerking komt voor een bijstandsuitkering. Je zou dan eerst je huis moeten verkopen en het geld dat je daaraan overhoudt weer op moeten maken, voordat je eventueel de bijstand in kunt. Lees meer over de AOV-mythe dat je toch in de bijstand kunt
4 - Wanneer ze dichtbij arbeidsongeschiktheid meemaken
Op het moment dat ondernemers binnen hun netwerk iemand kennen die arbeidsongeschikt raakt - en zien wat voor gevolgen dat heeft - zet dat de meesten wel aan het denken. Van partners die overbelast worden met financiële kosten tot leningen van ouders of de noodzakelijke verkoop van een huis. Wanneer iemand geen AOV heeft, is het niet altijd eenvoudig om rond te komen. Omdat jij waarschijnlijk geen geld verdient als je niet kunt werken, is het slim om een AOV af te sluiten.
Wist je bijvoorbeeld dat 2 op de 5 ondernemers langer dan 3 maanden arbeidsongeschikt raken?
5 - Wanneer ze kinderen krijgen
Een kindje op komst is het mooiste nieuws dat je kunt krijgen. Maar het brengt ook extra zorgen met zich mee. Veel ondernemers kiezen ervoor om op dit moment hun AOV te regelen. En vrouwen met een kinderwens hebben er vaak al eentje afgesloten voordat ze zwanger raakten. Zo is dat zwangerschapsverlof gewoon betaald met een AOV.
Als jij nadenkt over kinderen en er zeker van wilt zijn dat je de extra financiële lasten kunt blijven betalen, is het een goed idee om een AOV te overwegen. Je wilt natuurlijk niemand financieel in de problemen brengen als jij niet kunt werken. Maar vooral je kids niet.
Kun je hiertegen op sparen? Waarschijnlijk niet. Zie mythe nummertje 17.
6 - Wanneer ze trouwen
Ja zeggen tegen een leven lang samen zijn en voor elkaar zorgen, dat is echt iets speciaals. Dat willen ondernemers graag waarmaken. Dus kiezen ze voor financiële zekerheid met een AOV.
Of je nou getrouwd bent of niet, je hebt allicht anderen die op je rekenen. Zoals een partner, vriendin, hond of kat. En je wilt ook altijd mee blijven doen met je vrienden. Een terrasje pakken en een keer uit eten, dat hoort erbij. Als je arbeidsongeschikt raakt en geen vangnet hebt, wordt het niet alleen lichamelijk maar ook financieel (en sociaal) moeilijker om mee te komen. Dat voorkom je met een goede dekking en dus een uitkering als je 'm nodig hebt.
Lees meer wat je kunt verwachten van de AOV-uitkering bij Insify
7 - Wanneer ze beginnen met ondernemen
Veel ondernemers met wie we spreken, sluiten direct een AOV af. Zo ook Monique Wolst en Martijn van de Weijenberg.
Zo zei Martijn hierover: "Je hebt op veel factoren binnen je organisatie invloed, maar als je ergens geen invloed op hebt… dan is dat je gezondheid."
Wij raden iedereen aan om over een AOV na te denken als ze starten met ondernemen. Wacht niet tot één van de bovengenoemde gebeurtenissen plaatsvind, want je hebt vanaf dag één als ondernemer namelijk geen financieel vangnet voor arbeidsongeschiktheid. Of een AOV iets voor jou is, en zo ja welke AOV, hangt uiteindelijk van je persoonlijke situatie af.
Lees nu waarom je beter niet kunt wachten op die verplichte AOV
Vragen over de AOV van Insify?
Neem vooral contact met ons op. We helpen je graag!
Disclaimer
We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden.
De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.