Verzeker je gauw tegen ongelukjes in de bouw

Ongelukje. Dikke pech. Slechte karma. Hoe je het ook noemt, je kan er niks aan doen. Behalve erop voorbereid zijn. Sluit zelf lekker simpel online je bedrijfsaanspraklijkheidsverzekering af. Kun je direct weer door met klussen.

Bereken mijn premie
Trustpilot header bedrijfsaansprakelijkheid voor de bouw

Waarom een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering voor de bouw?

Stomme pech of ongelukjes kunnen flink in de kosten lopen. Met deze verzekering schuif je de rekening lekker door naar ons. Verreweg de meest gekozen verzekering door ondernemers in de bouw.

Verzeker schade aan (eigendom van) je klanten door ongelukjes, zoals een pot verf die op de trap valt onderweg naar boven.

Verzeker schade aan eigendom van je klanten waar je mee werkt (opzicht) - normaal gesproken uitgesloten van de dekking!

Verzeker ook onzichtbare schade zoals een kapotte leiding of gebroken kabel - uniek bij Insify.

Premies op maat voor klusbedrijven, loodgieters, elektriciens, hoveniers, stukadoors, schilders, tegelzetters, metselaars, stratenmakers en meer in de bouwsector...

Bereken mijn premie

Waarom je op Insify kan bouwen?

  • Doe het lekker zelf In 2 minuten heb jij je persoonlijke polis in je mail. Zonder advies- en afsluitkosten. Je regelt het lekker simpel zelf online.

  • Maak het op maat Verzeker alleen de risico's die bij jouw onderneming voorkomen. Als schilder ga je niet betalen voor kans op lekkage.

  • Krijg slimme korting Mbo-diploma? Je wagen extra beveiligd? Lekker slim bezig - daar houden we van. Dus geven we je extra korting hiervoor.

Background quote construction

Verzeker bedrijfsaansprakelijkheid

  • Materiële en letselschade

  • Meest gekozen in de bouw

  • Handige extra power-dekkingen

Vanaf
24
20p/m
Bereken mijn premie

Veelgestelde vragen

Al is het voor veel ondernemers één van de belangrijkste verzekeringen om te hebben, is bedrijfsaansprakelijkheid echter niet verplicht volgens de wet. Let op: het kan wel zijn dat je opdrachtgever van je eist deze verzekering te hebben afgesloten. Of dat het een verplichting is om lid te worden van een beroepsvereniging.

Je kunt als werkgever aansprakelijk gesteld worden voor schade die ontstaat door het handelen van jouw werknemer. Dit is standaard verzekerd met onze bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. Daarnaast kun je als werkgever ook verantwoordelijk zijn voor schade die je werknemer oploopt tijdens de werkzaamheden. Bijvoorbeeld als een werknemer gewond raakt op de werkplek, of tijdens een autorit van de ene naar de andere klant. Deze optie wordt veel gekozen door ondernemers werknemers onder zich hebben.

Voorbeeldje: Jij bent elektricien en legt kabels aan achter een muur. Daarna wordt die muur gestuct en geverfd door andere vaklui. Vervolgens merkt de eigenaar dat een stopcontact dat jij had moeten bedraden niet werkt, en stelt jou hiervoor aansprakelijk. De muur moet weer opengebroken worden en als jij klaar bent met jouw herstel, moeten de andere vaklui opnieuw stuccen en verven. De kosten die zij moeten maken worden door deze optie gedekt!