Wat is de voordeligste AOV voor de bouw? De premies op een rij

IFY Blog Construction

Bij Insify vinden we dat een AOV voor de bouw betaalbaar moet zijn, maar wel met goede service en dekking. Daarom hebben we een uitgebreide prijsvergelijking gemaakt onder verschillende aanbieders, zoals Allianz, ASR, Centraal Beheer, Klaverblad en Movir.

Koen Thijssen 28-10-2022

Benieuwd naar welke aanbieder de voordeligste arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt voor mensen werkzaam in de bouw? Wij zetten de premies hieronder op een rij. 

Bekijk de Toelichting onder aan de pagina voor een uitleg hoe we de vergelijking hebben gemaakt en let op de publicatie datum. Hoe ouder deze blog, hoe groter de kans dat deze mogelniet meer helemaal up-to-date is.

Wat is de goedkoopste AOV voor zzp'ers in de bouw?

We hebben bij deze vergelijking ingezoomd op beroepen als huisschilder en timmerman.

Bart is schilder - zzp'er in de bouw - 40 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van €25.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid), oftewel ca. €2000,- per maand. Hij wil dat zijn AOV tot zijn 62ste loopt met een wachttijd van 1 maand.

Ivo is zzp timmerman, 30 jaar oud en wil een bedrag verzekeren van € 35.000 (de uitkering bij volledige arbeidsongeschiktheid). Hij wil ook dat de AOV tot zijn 62ste loopt met een wachttijd van 3 maanden.

Verschillen in AOV premies voor de bouw sector lopen op tot duizenden euro's over de gehele looptijd

Vergelijking AOV-premie voor schilder Bart

Verzekerd bij:

Premie per maand

Advies- en afsluitkosten

Stabiele premie

Dagelijks opzegbaar

TAF

€237,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Goudse

€276,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Insify

€301,-

€0,-

Ja

Ja

AEGON

€311,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Klaverblad

€315,-

€125,-

Nee

Nee

Allianz

€317,-

€149,-

Nee

Ja

Univé

€317,-

€149,-

Nee

Nee

a.s.r.

€328,-

Vanaf €269,-

Optie

Ja

Movir

€354,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Avéro

€402,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Vergelijking AOV-premie voor timmerman Ivo

Verzekerd bij:

Premie per maand

Advies- en afsluitkosten

Stabiele premie

Dagelijks opzegbaar

Let op:

TAF

€255,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Slechts tot je 60e verzekerd!

Insify

€285,-

€0,-

Ja

Ja

AEGON

€333,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Slechts tot je 60e verzekerd!

a.s.r.

€344,-

Vanaf €269,-

Nee

Ja

Slechts tot je 60e verzekerd!

Klaverblad

€346,-

€125,-

Nee

Nee

Avéro

€350,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Movir

€352,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Slechts tot je 60e verzekerd!

Allianz

€357,-

€149,-

Nee

Ja

Slechts tot je 60e verzekerd!

Univé

€352,-

€149,-

Nee

Nee

Tot pensioenleeftijd verzekerd. Het verzekerde bedrag wordt geïndexeerd bij arbeidsongeschiktheid.

Goudse

€375,-

Vanaf €269,-

Optie

Nee

Slechts tot je 60e verzekerd!

Het voordeel van een vaste lage permie

Bij sommige verzekeraars stijgt de premie tijdens de looptijd van je verzekering elk jaar naarmate je ouder wordt. Hierdoor kan een verzekering die eerst goedkoop is op termijn heel duur worden.

Bij Insify stijgt je premie tijdens de looptijd van je verzekering niet met je leeftijd mee. Op termijn is onze AOV hierdoor vaak veel goedkoper.

Premie verschil van 15-30% tussen de goedkoopste AOV aanbieder en andere verzekeraars

Bovenstaande vergelijkingen tonen aan dat de premie van Insify's arbeidsongeschiktheidsverzekering, die je via Insify aanvraagt, aanzienlijk goedkoper is dan die van andere aanbieders.

Tot slot

Ben je een keuze aan het maken tussen de bovengenoemde verzekeringen, dan raden wij je aan om voor elk verzekeringen die je overweegt zelf een premievoorstel op te vragen en om de relevante voorwaarden naast elkaar te leggen voor een eigen vergelijking. Uiteindelijk is het aan jou om te bepalen wat het beste bij je eigen situatie en wensen past.

Nog vragen? Neem dan vooral contact met ons op. We helpen je graag.

Toelichting

  • Voor de vergelijkingen is gebruik gemaakt van een softwarepakket voor AOV-adviseurs. Voor ieder scenario is de leeftijd, het beroep, en de gewenste dekking ingevoerd. De producten die door deze softwaretool worden getoond voldoen op de belangrijkste kenmerken aan de ingevoerde dekking. Waar de dekking afwijkt is dit hierboven aangegeven. Vervolgens is voor de Insify AOV berekening gemaakt voor een verzekering met een vergelijkbare dekking. Alle getoonde opties op deze pagina gaan uit van een arbeidsongeschiktheidsgrens van 25%, dekking op basis van beroepsarbeidsongeschiktheid, dekking voor psychologische klachten, een uitkeringsduur tot de eindleeftijd, en geen indexatie van het verzekerde bedrag.

  • De opties zijn gerangschikt op de gemiddelde maandpremie over de looptijd (tot de eindleeftijd wordt bereikt), waarbij eventuele aanvangskortingen over de looptijd worden gemiddeld. Dit is een standaardmethode om AOV-premies te vergelijken, aangezien de premie in het eerste jaar vaak erg wordt beïnvloed door aanvangskortingen.

  • Voor het bepalen van de afsluit- en advieskosten is een onderscheid gemaakt tussen verzekeraars die hun AOV direct aanbieden op de website en verzekeraars die hun AOV alleen via adviseurs aanbieden. Voor verzekeraars die hun AOV direct aanbieden op de website, is uitgegaan van de daar gepubliceerde afsluitkosten. Voor verzekeraars die hun AOV alleen via adviseurs aanbieden is uitgegaan van typische afsluitkosten, zonder advies, bij een typische online bemiddelaar in AOV.

  • Bij Insify stijgt je premie tijdens de looptijd niet naarmate je ouder wordt (los van de korting in het eerste jaar, en aangenomen dat je niet kiest om je verzekerde bedrag jaarlijks met 2% te indexeren). Dit wordt een "standaard" tariefstructuur genoemd. Bij andere verzekeraars is dit vaak ook een optie. In dat geval laten we de premie zien voor een "standaard" tariefstructuur. Voor verzekeraars die hun AOV direct aanbieden op de website, is uitgegaan van het tarief dat daar wordt aangeboden. Indien op de website niet kan worden gekozen voor een "standaard" tariefstructuur, is dit aangeduid met een "Nee" in de kolom "Stabiele premie".

  • Voor het bepalen van dagelijkse opzegbaarheid is uitgegaan van de actuele polisvoorwaarden.

Disclaimer

We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.

Lees verder: Hoe drukke zzp'ers in de bouw hun AOV regelen Waarom deze AOV populair is onder ondernemers in de bouw De meest gestelde vraag over de AOV beantwoord Tips en ervaringen van specialisten in de bouw

Bereken jouw AOV premie in 1 minuutTerug naar blog overzicht