Ontdek meer dan 110 bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg
Zoek jij een bemiddelingsbureau in Nederland om te werken als zzp'er in de zorg? Wij hebben voor jou een overzicht gemaakt van 110+ bekende bemiddelingsbureaus om eenvoudig opdrachten te vinden.
- Twee soorten overeenkomsten met bemiddelingsbureaus
- 1 - Werk direct voor zorginstellingen via je bemiddelingsbureau
- 2 - Werk via een opdrachtovereenkomst met je bemiddelingsbureau
- Hoeveel opdrachtgevers heb je nodig om echt zelfstandig te zijn?
- Voordelen van werken voor bemiddelingsbureaus
- Voordelen van volledig zelfstandig zzp'en in de zorg
- 110+ bekende bemiddelingsbureaus in Nederland
- Bemiddelingsbureau gevonden? Regel nu je verzekeringen!
- Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg
- Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de zorg
- Meer lezen
- Disclaimer
In Nederland bestaan circa 250 bemiddelingsbureaus in het welzijn- en zorgdomein. Dit is dus nog maar het topje van de ijsberg. De meeste bureaus zijn regionaal werkzaam.
Interessant feit: Er zijn relatief meer bemiddelaars in de Achterhoek en Zuid-Limburg vanwege de hogere vergrijzing. Lees eerst waar je op moet letten als je voor een bemiddelingsbureau aan de slag wilt gaan. Of scroll direct naar beneden voor de lijst met meer dan 110 bemiddelingsbureaus voor zzp'ers in de zorg.
Twee soorten overeenkomsten met bemiddelingsbureaus
Je kunt op 2 verschillende manieren als zzp'er in de zorg voor een bemiddelingsbureau werken. Dit is belangrijk om mee rekening te houden, omdat je op een van de twee manieren mogelijk niet als zelfstandige wordt gezien door de belastingdienst.
1 - Werk direct voor zorginstellingen via je bemiddelingsbureau
Je stuurt je facturen zonder btw in rekening te brengen naar de zorginstelling. Op deze manier is iedere zorginstelling waarvoor je werkt een verschillende opdrachtgever. Hiermee loop je minder risico op schijnzelfstandigheid voor de belastingdienst.
Je betaalt geen btw omdat ondernemers met een big-registratie hiervan vrijgesteld zijn.
2 - Werk via een opdrachtovereenkomst met je bemiddelingsbureau
Je stuurt je facturen naar het bemiddelingsbureau en niet naar de zorginstelling. Hierbij breng je ook de btw in rekening. Dit btw-nummer vraag je zelf aan bij de Belastingdienst. Regel jouw btw-nummer via de "Opgaaf Startende Onderneming" en geef aan dat je btw-belastbare diensten uitvoert via je bemiddelingsbureau. Als je alleen voor één bemiddelingsbureau werkt, heb je technisch gezien maar één opdrachtgever. Hierdoor kan je beticht worden van schijnzelfstandigheid.
Hoeveel opdrachtgevers heb je nodig om echt zelfstandig te zijn?
Je moet voor de Belastingdienst simpelweg voldoende klanten hebben - voldoende opdrachtgevers die jouw facturen betalen. Het gemiddelde voor zzp'ers in de zorg? 6-9 opdrachtgevers per jaar. Hiermee voldoe je sowieso aan deze kwalificatie. Let erop dat je ook aan de andere regels voor ondernemerschap moet voldoen. Meer weten over zzp'en in de zorg? Lees nu ook ons stappenplan.
Voordelen van werken voor bemiddelingsbureaus
Op websites van bemiddelingsbureaus vind je als een van de voordelen dat de bureaus jou als zzp'er in de zorg ontzorgen. Dit doen ze op de volgende manier:
Het bureau zoekt voor jou passende opdrachten.
Je kunt door hun connecties eenvoudiger aan de slag voor grote opdrachtgevers.
Je krijgt persoonlijke hulp in je zoektocht naar werk.
Je hoeft geen tijd te besteden aan opdrachten zoeken.
Je bemiddelingsbureau heeft nuttige kennis van de markt.
Tweederde van alle zzp'ers in de zorg werken via een of meerdere bemiddelaars.
Voordelen van volledig zelfstandig zzp'en in de zorg
Als je daarentegen volledig zelfstandig zzp't in de zorg, sta je echt zelf aan het roer. Alle aspecten van ondernemen heb je zelf in de hand, ook het werven van opdrachtgevers. Bovendien hoef je je op deze manier waarschijnlijk sowieso geen zorgen te maken over schijnzelfstandigheid.
De meeste zzp'ers in de zorg die niet via bemiddelingsbureaus werken hebben de juiste connecties om voor voldoende particuliere en grotere klanten aan de slag te kunnen.
Als je die connecties nog niet hebt, kun je misschien beter beginnen met werken via één of meerdere bemiddelingsbureaus.
110+ bekende bemiddelingsbureaus in Nederland
De onderstaande bemiddelingsbureaus zijn in alfabetische volgorde opgesomd.
Coöperatie Zorgprofessionals (cozp)
De Nodige Zorg (Middelbeers)
ZORGgen (Nijmegen)
Zorgvooruit (Rotterdam)
Bemiddelingsbureau gevonden? Regel nu je verzekeringen!
Voordat je als zzp'er in de zorg mag werken, moet je een aantal stappen nemen. Je hebt onder andere een aansprakelijkheidsverzekering nodig én het is verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.
Alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor de zorg
Met onze speciale alles-in-één aansprakelijkheidsverzekering voor zzp'ers in de zorg betaal je de laagste premie voor de beste dekking. Zo heb je je hiermee verzekerd tegen zowel bedrijfs- als beroepsaansprakelijkheid.
Je sluit deze verzekering al in 2 minuten af. En je polis is nog eens dagelijks te wijzigen en opzegbaar ook. Zo zit je niet vast aan een lang contract.
Arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) voor zzp'ers in de zorg
Ook je AOV zzp zorg kun je eenvoudig afsluiten bij Insify. Hiermee heb je topdekking tegen arbeidsongeschiktheid in geval van ongevallen, ziekte, zwangerschap en optioneel ook psychische klachten. Tegen super scherpe premies - al vanaf €19,- per maand - en 20% korting in het eerste jaar! Zonder afsluit-, advies- of servicekosten. En de AOV van Insify is nog eens dagelijks opzegbaar ook.
Je kunt hier zelf je AOV-premie berekenen. Of even contact opnemen als je nog vragen hebt over de verzekeringen die jij als zzp'er in de zorg nodig hebt.
Meer lezen
Alles over verzekeringen voor zzp'ers in de zorg Zzp'en in de zorg doe je zo: de checklist Dit is de meest voordelige AOV voor zzp'ers in de zorg Nieuwe wetten en plannen van de overheid voor zzp'ers in 2023 Een interview met Jorian Hoos, bemiddelingsbureau en zzp'er in de zorg
Disclaimer
* We doen ons best om de informatie op onze website zorgvuldig samen te stellen. Het kan echter voorkomen dat informatie niet volledig is of dat er per ongeluk onjuistheden op de website staan. Daarnaast kan oudere informatie niet meer helemaal up-to-date zijn, dus let op de datum van publicatie. Bovenaan elke blog kun je de publicatiedatum vinden. De informatie op onze website betreft geen advies en er kunnen geen rechten aan worden ontleend. Het gebruik van de informatie is voor eigen risico. We raden je aan om altijd goed zelf onderzoek te doen. Heb je vragen? Neem dan contact met ons op.